OLIMPIJSKI kompleks zetra je smješten na zemljištu oblika trokuta omeđenog sa Sjevera stadionom Koševo, Istoka pomoćnim nogometnim igralištima i grobljem Sv. Josipa, a Zapada Ulicom Ali- Pašina. Prostire se na prostoru od preko sedam hektara. Vlasnik kompleksa je tvrtka ZOI'84 –OCS Sarajevo (Upisano u zemljišnoknjižnom uredu Suda u Sarajevu), koja je pravni sljedbenik Organizacijskog komiteta XIV Zimskih olimpijskih igara.
Kompleks je projektiran još 1978 godine kao višenamjenski kompleks. Projektiranje je povjereno Institutu za arhitekturu i urbanizam iz Sarajeva, a projektanti su sarajevski arhitekti Prof. dr. Dušan Đapa i Lidumil Alikalfic. Dobivanjem XIV Zimskih olimpijskih igara je uvjetovalo izvjesne izmjene u projektu, kao i odustajanje od građenja određenih objekata. Najznačajnija manifestacija održana u Olimpijskom kompleksu je svakako održavanje XIV. zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Iza Olimpijade održan je niz međunarodnih natjecanja, kao što su: tri svjetska prvenstva za juniore u umjetničkom klizanju, svjetsko prvenstvo za žene u brzom klizanju, svjetsko prvenstvo juniora u brzomklizanju, Europsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, Gala kup u dizanju utega, svjetsko prvenstvo u gađanju zracnim oružjem, Davis kup u tenisu, Europsko prvenstvo u brzom klizanju (kao posljednje natjecanje održano na stadionu za brzo klizanje 1991. godine) te niz međunarodnih utakmica u košarci, rukometu i međunarodnih natjecanja u borilačkim sportovima.
Zahvaljujući pomoći Međunarodnog olimpijskog komiteta izvršeno je saniranje objekata poslije ratnih djelovanja, osim stadiona za brzo klizanje.